Luonnon lumoaman tarina

Olen aina pitänyt valokuvauksesta. Jo lapsena sain joululahjaksi punaisen pokkarikameran ja filmirullia kului tiuhaan. Hieman kunnianhimoisemmaksi harrastus muuttui taidekoulun ja järjestelmäkameran myötä. Valokuvasta tuli osa taiteentekemistäni. Ensimmäisissä yksityisnäyttelyissäni kuvat hylätystä maaseudusta päätyivät perinteisesti valokuvapaperille sekä kokeilevammin tulosteina koivunkuorelle.

Muutama vuosi sitten innostuin Instagramista. Huikea visuaalisen inspiraation lähde sai luovuuden kukkimaan. Kuvasin ensin iPhonellani "vähän kaikkea", kunnes jostain syystä löysin itseni yhä useammin luonnon keskeltä; ojan pientareelta, perhosten perässä juoksemasta tai auringonnousua metsästämästä talvipakkasella. Huomasin, että luonnosta oli tullut minulle tärkeä ihan uudella tavalla. Yhtäkkiä kännykkäkameran laatu ei enää riittänytkään. Kaivoin järkkärin esille ja lähdin metsään. Minusta tuli Luonnon lumoama.

Suomen vuodenaikojen vaihtuminen on mielenkiintoista seurattavaa. On ihan uskomatonta, miten tarvitsin kameran itseni ja luonnon väliin, jotta opin ihastelemaan kurkiauroja, huumavan tuoksuisia suopursuja tai näkemään sinivuokkojen ja pihlajanmarjojen erilaiset sävyt. Olin kuitenkin elänyt lapsuuteni maaseudulla ja huoneeni ikkunasta näkyi vain metsää. Ehkä luonto oli silloin liian lähellä. Joskus pitää mennä kauas, jotta näkee lähelle.

Vähitellen heräsi into tuoda luonnon lumo kaikkien ulottuville myös julisteina, kortteina ja tarjottimina. Luontokuvien verkkokauppa on nyt auki, tervetuloa!

 

Jenni Hanhilammi-Kaipainen
@luonnonlumoama

Jenni Hanhilammi-Kaipainen on Luonnon lumoama

Jenni Hanhilammi-Kaipainen

Luonnon lumoaman verkkokaupan takana olen minä, Jenni Hanhilammi-Kaipainen. Olen Jämijärveltä kotoisin, sittemmin Turkuun juurtunut AD, yrittäjä, valokuvaaja, kuvataiteilija, vaimo ja kahden lapsen äiti. Verkkokaupassa myytävissä painotuotteissa on vain minun ottamiani valokuvia pääosin edellä mainitsemistani, minulle tärkeistä paikoista.